Tips & Tricks

Hvis du intet ved om varmepumper

En varmepumpe er en pumpe ved en blæser, der sørger for at holde den temperatur, du har sat den til at holde. På denne måde kan du altså indstille apparatet til at holde en temperatur på for eksempel 22 grader, og så behøver du ikke tænke på, om det er varmt eller koldt udenfor, fordi den selv regulerer temperaturen på den luft, den blæser ud i lokalet eller hjemmet, fordi den netop er sat til at holde én bestemt temperatur.

Pumpen kan oftest også sættes med et modem, så du – så at sige – kan sende en besked til apparatet, når du måske er på vej hjem fra ferie, eller hvis varmepumpen befinder sig i dit sommerhus eller lignende. Så kan du give pumpen besked på, at du gerne vil have, at temperaturen skal være 23 grader, og så kan den ellers arbejde på at få temperaturen op (eller ned), til når du ankommer på stedet. Du sparer altså tid og energi på at skulle til at fyre op eller tænde for anden varme, når du først selv ankommer. Dette er netop en af de vigtige kvaliteter ved pumpen! Man vænner sig hurtigt til, at man altid er i en behagelig temperatur, og det føles virkelig som luksus.

640px-plumber_key

Hvordan får du fat i varmepumper?

Som alle andre ting, man gerne vil anskaffe sig, er det en rigtig god idé at lave noget research og at undersøge markedet, inden man anskaffer sig et apparat til sig selv. Det er også klogt at læse anmeldelser af de forskellige pumper på nettet, samt at forhøre dig i din omgangskreds. Det er nemlig sådan, at nogle apparater har flere driftsproblemer end andre, og det er naturligvis at foretrække at anskaffe sig en pumpe, der fungerer gnidningsfrit og som ønsket. Derfor er det rigtig smart, hvis man stikker en føler ud blandt venner og bekendte og hører, hvad de har at sige om emnet, fordi de selvfølgelig ønsker dig det bedste, og at du gør det bedste køb for pengene. Også på dette område skal man dog huske, at kvaliteten hænger sammen med prisen, og man skal derfor være forberedt for at give lidt flere penge, hvis man gerne vil have en pumpe, man er sikker på virker, og som lever op til alle de krav og ønsker, man har.

Når du har set dig om på nettet, kan du se, om der findes forhandlere af pumperne i dit lokalområde. Bor du i Odder, Horsens eller Skanderborg har du særdeles god mulighed for at finde en forhandler af varmepumper. Her kan du forhøre dig i en fysisk butik og snakke med en sagkyndig, der også kan vejlede dig omkring, hvad du har brug for, hvad dine ønsker er, og hvad der er muligt i dit hjem i forhold til størrelse, form og lignende af pumpen. Det er altid en god idé at rådføre sig med en sagkyndig – og det er uanset, hvad man er ved at kaste sig ud i!