Tips & Tricks

Hærværk på flere markiser i Østerbrogade

Først på eftermiddagen tirsdag, kunne flere butikker ned ad Østerbrogade konstatere, at der var øvet hærværk på flere markiser. Værst var det gået ud over de markiser, som strakte sig ud over større arealer, men enkelte helt små pyntemarkiser var også ramt. Der er tale om små huller i dugen, men det store antal huller første til, at det ret hurtigt blev opdaget.

Ingen har tilsyneladende bemærket noget, og der er derfor delte meninger om, hvordan hullerne kan være opstået. En teori er, at hullerne kan være fremkommet ved brug af luftgevær, luftpistol eller lignende. Hullerne kan i princippet også ganske enkelt være lavet med en lang spids genstand, men da flere af markiserne hænger 3 meter over gadeplan, skal der i givet fald have været tale om en længere genstand, f.eks. en stang med skarp spids.

Store markiser er udsatte hærværksmål

  • sterbrogade har før haft problemer med hærværk mod markiser. Derfor benytter de fleste elektriske markiser, der kan rulles helt ind og beskyttes uden for åbningstiden, men når hærværket sker i fuldt dagslys, er gode råd dyre.Et par enkelte butikker har dog overvågningskameraer ud mod gaden, og selv om butikkerne ikke selv har været mål for hærværket, har politiet alligevel udbedt sig optagelserne, i håb om at en eller flere potentielle gerningsmænd vil kunne ses med redskaber, der evt. ville kunne have forårsaget de konstaterede huller. ”Vi antager, at der er tale om drengestreger, men det er stadig hærværk af grovere karakter, som vi har tænkt os at komme til bunds i”, fortæller vagthavende.