Tips & Tricks

Tal et ordentligt sprog – ellers rejser du bare!

Er der ingen unge mennesker der taler pænt til hinanden mere? Det er et af de utallige spørgsmål, der har rejst sig i mit sind efter endnu en oplevelse i det offentlige rum.

Jeg stod i en kiosk på Hovedbanegården og disse unge mennesker kom ind, meget glade men også lidt selskabeligt “overrislet”. De havde travlt og fandt nogle magasiner om rejser til spændende destinationer i butikken, som de ville købe. De sprang en lidt ældre fyr over i køen, hvilket udløste en konversation der ikke var for sarte sjæle.

Det fik ekspeditienten til – bramfrit – at udbryde :

“Tal et ordentligt sprog – ellers rejser du bare!”

Hun ville ikke sige skride – men det var det hun mente. Meget diplomatisk!

At tage på rejser er at leve

Nu har jeg så påbegyndt min egen rejse, i S-toget til Taastrup, og sidder her og funderer lidt over tingene og over, hvor vigtigt det var for mig at tage ud at rejse. For min Mor havde det her ord sprog : Rejser du, så lever du”.

Og så tænker jeg på min egen søn, som netop var fyldt 18 og stod foran sit livs rejse – et kombineret sprog- studie- og højskoleophold i Asien. Han gjorde jo netop det, som de unge mennesker i butikken helt sikkert drømte om, da de købte rejse-magasinerne : hans realiserer sine drømme om at se verden. Men han fik også god og kvalificeret rådgivning inden det kom dertil.

Nå, nu rejser jeg mig og forlader toget – min rejse er ved at være slut, jeg kan lige nå at skrive min navn under denne lille historie. Mit tog er ved Taastrup Station om få sekunder. Så en god rejse til jer alle!

Mvh
Gorm Forlam-Svendsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *