Tips & Tricks

Meet Mister Bedbug – også kendt som Hr Væggelus

Bekæmpelse af væggelus

Mød væggelusen – også kendt som Cimex Lectularius

Vi har kendt til dem i 0ver 1000 år. Vi ved at de lægger ca. 200 æg i deres levetid – eller 5 om dagen – og at de angiveligt er et tiltagende problem verden over.

Men vidste du at væggelus er et meget lille vingeløst insekt, ikke mere end 0,5 cm lang – og i familie med tægen?

Vidste du at den om dagen opholder de sig i mørke revner og sprækker, hvorfra den kommer frem om natten for at søge efter blod – fra mennesker?

Vidste du, at væggelus tiltrækkes af kuldioxiden vi udånder og varmen fra vores kroppe, hvilket er de primære grunde til at de elsker vores varme senge?

Hvis du har oplevet væggelus på din egen krop, ville du vide, at de kvitterer for hyggen med bid, der kan ses som små røde mærker på de steder af huden, hvor dynen ikke har været i berøring med kroppen i løbet af natten.

Mennesker reagerer forskelligt på disse bid – de kan i værste fald udløse allergiske reaktioner.

Hvorfor bekæmpelse af væggelus?

Bekæmpelse af væggelus

Et af problemerne er menneskets tiltagende mobilitet blandt andet bundet i en generel højere velstand og bedre og lettere flyforbindelser mellem verdensdelene. Vi foretager simpelthen flere og flere rejser og bringer væggelusen rundt med os, gemt i tøj og bagage, hvorefter den nemt spreder sig.

Behovet for bekæmpelse af væggelus stiger derfor også tilsvarende.

Det kan godt vise sig at være en uoverkommelig opgave som privatperson at bekæmpe væggelus. Hvis du har problemer med væggelus i dit hjem, så tøv ikke med at kontakte et firma, der kan løse problemet for dig. Du kan altid få et uforpligtende tilbud på bekæmpelse af væggelus – og professionel rådgivning kan man jo altid få behov for.

Mvh
Signe Imbug

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *